XDOG – SKAPAR EN BÄTTRE VARDAG FÖR DIN HUND GENOM DIGITALISERING.

Xgroup har tagit fram konceptet Xdog som genom sammankopplar olika tjänster för din hund.

Genom digitalisering kan vi via en app får reda på hundens kaloriförbrukningen , var den befinner sig, veterinär sammanställning och försäkringsinformation samt djurtillbehör.

Vi vill förbättra hundens och hundägarnas vardag genom digitalisering .

 

XDOG – DIGITALISERAD HÄLSOKONTROLL FÖR HUNDAR

Xgroup har tagit fram konceptet Xdog som genom digitalisering kan mäta hundens aktivitet och kaloriförbrukningen. Vi vill kunna öka medvetenhet för hundägarna om hundens hälsa och välmående genom att mäta hundens aktivitet och matintag. Genom att få en balans med olika aktivitetsnivåer minskar vi även skaderisken för hunden.

Cirka 30% av Sveriges hundar är överviktiga vilket några av orsakerna är okunskap hur mycket motion som hunden behöver i förhållande till ras och matintag.

Med Xdog får du full kontroll på de olika aktiviteterna och kaloriförbrukning.

 

 

Hur det fungerar?

Man har ett chip som sätts på hundens halsband som mäter olika aktiviteter som sömn, gång och löpning. Chipet kommunicera med din smartphone och för över den data som har registreras vid de olika aktiviteterna.

 

Digitaliserad tjänster för din hund inom både hälsa och övervakning samt med en samlad veterinär kontroll över din hund via en och samma app.

Xdog skapar nya affärsmodeller och tjänster som är anpassade för att förbättra och effektivisera din hunds vardag genom att lägga på en tjänstedimension

• Positionering – Du ser i realtid var din hund befinner sig.
• Övervakning – Du får information om aktiviteter hemma via en kamera.
• Aktivitet – Du får kontroll över hundens aktiviteter och kaloriförbrukning.
• Veterinär kontroll – Du har kontroll över tidigare veterinär behandlingar och påminnelse om vaccinationer
• Digitalt stängsel – Du får larm om hunden är utanför sitt område
• Djurtillbehör – Koppling till leverantörer där du kan få din hundmat med automatik hem till din dörr innan fodret är slut.
• Kundinformation – kontroll på din försäkring samt information

Ett smart digitalt system för hundar som sammankopplar kundsystem och hundens information för en bättre vardag för din hund.