Xgroup | Affärsmodeller med Internet of Things
3159
post-template-default,single,single-post,postid-3159,single-format-standard,_masterslider,_msp_version_3.0.4,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Affärsmodeller med Internet of Things

Vi arbetar med kunder som vill utveckla sin verksamhet med olika strategier, arbetssätt och processer.Vi arbetar proaktivt med att utveckla våra kunder genom en djup verksamhetsförståelse och innovation samt med en unik partnerstrategi levererar vi affärsnytta

IoT Koncept Dig.On – Smart gateway

Xconcept DigOn

Kan Internet of Things skapa affärsnytta och nya affärsmodeller?
Idag pratas det mycket om Internet of Things (IoT) och 2020 beräknas 50 miljarder produkter vara uppkopplade mot internet och utgöra cirka 6% av den globala ekonomin.

Idén om det smarta hemmet är inte ny, det finns en rad olika smarta produkter på marknaden. Problemet är att de ofta bygger på helt olika tekniska plattformar och olika protokoll som inte samverkar. Det handlar inte bara att koppla ihop olika sensorer, utan det skall medföra en tjänst som levererar kundnytta.

Att starta kaffekokaren eller se sin elförbrukning med en iPhone medför ingen långsiktig kundnytta.

Genom att förstå kundnyttan och paketera produkter med åtgärder som skapar en tjänst kan IoT leda till en mängd nya tjänster och banar också väg för nya och hållbara affärsmodeller.

Xgroup har tagit fram konceptet Dig.On – Smarthome Gateway

Dig.On – Improve people´s live

Dig.On är en smarthome solution Gateway med en öppen tjänstebaserad plattform för energilösningar och kundanpassade tjänster för ett ökat kundvärde.

Bygger på en total öppen plattform med en valfrihet av olika paketerade tjänster som är anpassade för det behov du har. Dig.On är baserad på en smart mjuk och hårdvarubaserad gateway. Dig.On kan kommunicera med merpartens av marknadens IoT Gateways

Dig.On Gateway kommunicerar med olika sensorer kopplat till en öppen tjänsteplattform med en gemensam App för samtliga tjänster. Dig.On är anpassat för marknader som energi, fastighet och bredbandsmarknaden som har privat kunder i sin målgrupp.

Dig.On ökar sin leverans i värdekedjan med en paketering av produkt och tjänst och kombinerar B2B och B2C affärer.

Dig.On levereras som ett abonnemang med kundsupport då befintliga organisationer kanske inte har den kapacitet för att erhålla en efterfrågad servicegrad.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

Dig.On – Smarthome Gateway

Öppna tjänsteplattformar kommer att främja samarbete kring IoT-lösningar gällande såväl teknik, affärsmodeller som tjänster i hem- och fastighetsmiljöer.

Idag marknaden är mer konkurrenskraftig och kräver en nya affärsmodeller för att attrahera nya kunder och behålla befintliga kunder.

Dig.On skapar nya affärsmodeller och tjänster som är anpassade för att förbättra och effektivisera din vardag genom att lägga på en tjänstedimension.

Dig.On – Tjänster

• Energieffektivisering
• Fastighetstjänster
• Elavtal kopplat till din förbrukning
• Styrning av ditt hem med funktioner och åtgärder
• Säkerhet
• e-hälsa • Hushållsnära tjänster

En smart mjukvarubaserad gateway som sammankopplar kundsystem och fastighetssystem för en samlad kundnytta.