Xgroup skapar en bättre vardag för din hund genom digitalisering

Xgroup skapar en bättre vardag för din hund genom digitalisering via dotterbolaget Xsolutions

Pressmeddelande   •   Mar 22, 2018 05:45 CET

Vi vill värna om våra hundars hälsa som idag är en del av familjen genom digitalisering.>>>
Xsolutions genomför nu ett pilotprojekt ”Xdog” med ett av Sveriges ledande djurförsäkringsbolag.

Vi skapar en bättre vardag för din hund genom en digital hälsokontroll via en App.

Konceptet ”Xdog” innebär en digitalisering för att kunna mäta aktiviteten och kaloriförbrukningen för hundar. Vi vill kunna öka medvetenheten för hundägarna gällande hundens hälsa och välmående genom att mäta hundens aktivitet och matintag. Genom att få en balans med olika aktivitetsnivåer minskar vi även skaderisken för hunden.

Vi sammankopplar hundens aktivitet och positionering tillsammans med veterinärer, djurtillbehör och försäkringsbolag för en samlad information och tjänster för din hund.

Detta är ett första steg i djurförsäkringsbolagets digitaliseringsprocess för att kunna öka djurens välmående och med möjlighet att kunna differentiera försäkringspremien beroende på hundens välmående.

Xgroup arbetar kontinuerligt med att öka sitt mervärde för sina kunder. Tillsammans med en verksamhetsförståelse och vår innovativa kompetens utvecklar vi nya digitala affärsmodeller säger Mikael Heintze, VD Xgroup

Xgroup är det moderna management konsultbolaget som tänker annorlunda genom vår innovation och digitalisering, Tillsammans med en djup verksamhetsförståelse och partnerstrategi utvecklar vi nya digitala affärsmodeller.

Läs mer på Xdog